tisdag 23 februari 2010

Så blir du populär - av Meg Cabot (uHce)

Steph Landry är inte populär. Allt gick fel den dagen Steph råkade spilla ut en extra stor, röd läsk över skolans populäraste tjej, Lauren Moffat. Fem år senare är hon fortfarande utfryst och "att göra en Steph" har blivit ett begrepp bland stadens ungdomar.

Men Steph hittar en dag en gammal bok med titeln "Så blir du populär", och hon bestämmer sig för att följa råden i den till punkt och pricka. Hon ändrar sin garderob, sitt sätt och börjar t.o.m. engagera sig när sistaårseleverna ska samla in pengar till sin klassresa. Skolans snyggaste kille, kvartsbacken Mark Finley, får äntligen upp ögonen för Steph och allting verkar gå som på räls. Hennes två gamla kompisar, Becca och Jason, fattar ingenting. Vad håller Steph på med? Men om det är svårt att bli populär så är det nästan ännu svårare att vara det. Allting blir extra komplicerat när Becca blir kär i Jason och Steph börjar inse att Mark Finley kanske inte är den hon trodde.

Lättläst, komiskt och ganska amerikanskt.

2 kommentarer:

TUSEN VASER sa...

Tack för tipsen!!
Har en elev som just läst en av Meg Cabots andra böcker, kände inte til henne sen tidigare. Arbetar som speciallärare på gymnasiet och är ständigt på jakt efter boktips....
Carina

TUSEN VASER sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.